Kandidaten van Kleur

about_1

Funda Ileri – DENK #25

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten?
Sinds mijn jeugd ben ik vrijwillig mantelzorger voor een gehandicapt familielid, waar ik zo vaak mogelijk op bezoek ga en graag over hem ontferm. Daarnaast ben ik een echte familiemens en krijg ik daar veel steun en energie uit om mij in te zetten voor anderen. 

Wat is volgens jou het belang van een organisatie als Kleur de Kamer?
Kleur de kamer zet rolmodellen op de kaart en stimuleert maatschappelijke betrokkenheid om mee te denken, er te zijn en een stem van iedereen te laten horen in de samenleving. Dit doen zij door een brug te slaan tussen de kiezers en de kandidaten. Maar ook geven zij de mogelijkheid om onderwerpen van verschillende perspectieven te benaderen en te discussiëren. Daarnaast biedt Kleur de kamer ook de gelegenheid om in contact te komen met mensen van gedeelde visie danwel verschillende visie en daardoor saamhorigheid ontstaat door het delen van dezelfde problemen met elkaar.

Wat vind je het leukst aan Nederland en waarom?
Wat ik het meest waardeer en leuk vind aan Nederland is dat het ondanks de bescheiden formaat de wereld durft uit te dagen. Dit kleine stukje aarde heeft een enorme impact op wereldniveau, en dat is niet alleen te zien op het gebied van economie en innovatie, maar ook op het vlak van duurzaamheid en internationale betrokkenheid.

De vastberadenheid om de wereld een betere plek te maken en daarbij voorop te lopen in verscheidene zaken is een bewonderenswaardige eigenschap van Nederland binnen Europa. Het vermogen om te innoveren en bij te dragen aan positieve verandering op mondiaal niveau is iets om trots op te zijn. Daarnaast de nadruk die gelegd wordt binnen Nederland op de kenniseconomie maken Nederland voor mij uniek. Deze eigenschap dragen eraan bij dat er een samenleving is waarin kennis, innovatie en een positieve kijk op de toekomst centraal staan. Dit maakt Nederland voor mij een bijzonder land waar ik trots op ben en waar ik mij thuis voel. Nederland heeft veel te bieden voor een ieder zowel voor de eigen bevolking als voor de wereld als geheel. Het is een klein maar zeer fijn land waar ik graag in leef.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in De Tweede Kamer?
Ik hoop dat burgers mij kunnen bereiken zodat ik een stem kan vormen van die mensen die momenteel niet gehoord worden. Ik hoop dat ik het stukje vertrouwen in politiek en meer laagdrempeligheid kan brengen met mijn luisterende oor en toegankelijkheid voor mensen.

Over 4 jaar heb ik dan ook gezorgd voor de aanpak van het voorkomen van verwaarlozing van overheidstaken om Nederland rechtvaardiger te maken, vooral omdat de rekening op dit moment onevenredig bij de meest kwetsbaren wordt neergelegd. Het is belangrijker dan ooit dat wij inclusief onderwijs hebben met toegang voor iedereen, woonmogelijkheden voor elke Nederlander en betaalbare zorgkosten. Graag wil ik een steentje bijdragen om ervoor zorg te dragen dat wij een stukje van de last van onze burgers van de schouders af kunnen halen.

Ik zal er in ieder geval voor gestreden hebben dat in Nederland ruimte is voor alle Nederlanders, en waar alle Nederlanders dezelfde kansen krijgen met een strijd tégen uitsluiting en vóór een eerlijke en rechtvaardige samenleving.
Al met al zal ik zij aan zij hebben gestaan met de meest kwetsbaren waarbij ik met daadkracht strijd geleverd zal hebben voor een eerlijke verdeling van de welvaart met de focus op diversiteit en inclusiviteit voor de toekomst van al onze kinderen.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
De komende tijd zal ik mij als sociaal en maatschappelijk betrokken juriste, maar vooral als in Nederland geboren en getogen vrouwelijke burger met een migranten achtergrond, keihard inzetten met mijn dynamische actieve houding en barstenvol prille nieuwe ideeen. Met mij zal gekozen worden voor iemand die het verschil kan tonen met de energieke, positieve en enthousiaste houding. Iemand met een maatschappelijk betrokken persoonlijkheid die de zaken vanuit verschillende disciplines kan benaderen en beoordelen. Daarnaast maak ik mij altijd graag sterk voor anderen en ben ik bekwaam om positie in te nemen als juriste wanneer het recht wordt geschonden. Graag wil ik ook in de toekomst van Nederland mijn bijdrage leveren door een stem te zijn van de noodkreet van mijn achterban.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
https://taplink.cc/Fundaileri25